Vlhova i Schwarz pobjednici
02/01/19

Vlhova i Schwarz pobjednici

Slovakinja Petra Vlhova i Austrijanac Marco Schwarz pobjednici su paralelnog slaloma Svjetskog skijaškog kupa koji je održan u Oslu. Vlhova je do pobjede došla nakon što je u finalu bila bolja od najbolje skijašice svijeta Amerikanke Mikaele Shiffrin.

Na putu do pobjede 23-godišnja Slovakinja je bila bolja od Švicarke Aline Danioth, Talijanke Irene Curtoni, te u polufinalu od Šveđanke Anne Sven Larsson. U borbi za treće mjesto Švicarka Wendy Holdener je pobijedila Swenn Larsson.

U muškoj konkurenciji slavio je 23-godišnji Austrijanac koji je u finalu bio bolji od Britanca Davea Rydinga. Treći je bio Švicarac Ramon Zenhausern nakon pobjede protiv Šveđanina Andrea Myhrera.

Schwarz je u osmini finala bio bolji od Francuza Alexisa Pinturaulta, u četvrtfinalu je slavio protiv Šveđanina Matthiasa Hargina, a u polufinalu od Švicarca Zenhausern. Najbolji skijaš svijeta Austrijanac Marcel Hirscher je ispao u četvrtfinalu od Rydinga.

U ukupnom poretku Svjetskog kupa vodi Amerikanka Shiffrin s 1114 boda, druga je Vlhova sa 668 bodova, a treću poziciju drži Švicarka Wendy Holdener s 454 boda.

U slalomu vodi Shiffrin s 580 bodova, Vlhova ima 500, a Holdener s 315 bodova.

U muškoj konkurenciji vodi Hirscher sa 656 bodova ispred Austrijanca Maxa Franza sa 408 i Norvežanina Aleksandera Aamodta Kildea sa 392 boda.

U poretku slalomaša vodi Hirscher sa 236 bodova, drugi je Austrijanac Schwarz s bodom manje, a treće mjesto drži Švicarac Daniel Yule sa 217 bodova.

Nakon paralelnog slaloma u Norveškoj, najbolji skijaši i skijašice sele na zagrebačko Sljeme. U subotu, 5. siječnja na rasporedu je slalom skijašica, a dan kasnije je na rasporedu muški slalom.

 

Moglo bi vas zanimati...