Vranješ i Rozga došli najbliže borbi za medalju

25/06/22

Vranješ i Rozga došli najbliže borbi za medalju

SAŽETAK

Trećeg dana EP u džudu za kadete u Poreču nastupilo je šest hrvatskih predstavnika, a najbliže borbi za medalju došli su Marćelina Vranješ i Bruno Rozga. 

Trećeg dana Europskog džudo prvenstva za kadete u Poreču nastupilo je šest hrvatskih predstavnika, a najbliže borbi za medalju došli su Marćelina Vranješ, preko 70 kilograma, te Bruno Rozga, do 81 kilograma. U subotu, posljednjeg dana individualnog natjecanja, Sara Šančić (do 70 kg) je izgubila od Litavke Navickaite, dok je bolje prošla Marćelina Vranješ, koja je slavila protiv druge Litavke Stasiulyte. Ulaskom u četvrtfinale, Vranješ je došla na korak do borbe za medalju.

Tražila je plasman u polufinale protiv Cancan, ali je Francuskinja iskoristila svoje prilike i ipponom prošla, a zatim završila u borbi za broncu. Nažalost, taj
ishod nije pošao za rukom Vranješ, koja je u repasažu slavila protiv Simović iz BiH da bi ju u borbi za finalni blok svladala Ukrajinka Semčenko.
S puno energije ušli su i judaši u natjecanje. Bruno Rozga (do 81 kg) na je pobijedio Luksemburžanina Weltera, kao i Marko Božić (do 90 kg) Slovenca
Razgoršeka te Goran Višnjić (do 90 kg) protiv Gruzijca Alapišvilija.

U nastavku natjecanja sva trojica su upisali poraze, a Višnjić i Rozga su imali šanse kroz repasaž doći do bronce. Višnjić je zapeo protiv Nijemca Dukowa, dok je Rozga bio blizu pobjede protiv Austrijanca Proella. U izjednačenoj borbi Proell se bolje snašao u “golden scoreu” i prošao dalje. Ivan Brnada (do 81 kg) je krenuo wazarijem protiv Kraaka, ali Nizozemac hvata ritam i na kraju prolazi dalje. 

"Najviše smo očekivali od trećeg dana i iako smo ostvarili jedan plasman, 7. mjesto, sportska želja je uvijek medalja. Vidjelo se i danas koliko su nam
kadeti napredovali u godinu dana, nedostajalo je iskustva, nekad i strpljenja, a najbliže borbama za broncu su bili Marćelina Vranješ i Bruno Rozga.
Međutim, i svi drugi su dali sve od sebe, ali danas kao da nije bio naš dan. Sutra nas očekuje timsko natjecanje u kojem borci često znaju dati i više od
svojih objektivnih mogućnosti i zato se veselimo novom nastupu reprezentacije" rekao je izbornik kadetske reprezentacije, Boško Rozga.

(HJS)

Moglo bi vas zanimati...