Wimbledon: Berrettini odustao zbog koronavirusa

28/06/22

Wimbledon: Berrettini odustao zbog koronavirusa

SAŽETAK

Talijanski tenisač Matteo Berrettini, prošlogodišnji finalist Wimbledona, povukao se s tog Grand Slam turnira nakon pozitivnog testa na koronavirus.

Talijanski tenisač Matteo Berrettini, 11. igrač na svijetu i prošlogodišnji finalist Wimbledona, povukao se s tog Grand Slam turnira nakon pozitivnog testa na koronavirus.

Nastavlja se time niz tenisača koji odustaju od natjecanja iz ovog razloga jer je, podsjetimo, dan ranije zbog istog problema od nastupa na londonskoj travi morao odustati najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić.

„Srce mi je puklo jer moram objaviti kako odustajem od Wimbledona. Razlog je pozitivan test na COVID-19. Imam simptome i prethodne dane sam proveo u izolaciji. Premda moji simptomi nisu ozbiljni odlučio sam se ponovno testirati zbog zaštite zdravlja svih ostalih sudionika turnira“, poručio je ovom prilikom Berrettini.

Ove sezone 26-godišnji Talijan je bio tenisač s najboljom formom na travi budući je osvojio dva ATP turnira na toj podlozi, u Stuttgartu i Queen's Clubu. Ujedno je četiri od sedam osvojenih turnira u karijeri osvojio na travnatoj podlozi.

(Hina)

Moglo bi vas zanimati...