Yule slavio u Madonni
09/01/20

Yule slavio u Madonni

Švicarac Daniel Yule pobjednik je slaloma skijaša za Svjetski kup voženog u Madonni di Campiglio, dok je hrvatski predstavnik Istok Rodeš utrku završio na 25. mjestu s 2.17 sekundi zaostatka. 

Yule (26) je do svoje druge pobjede u karijeri i druge u Madonni, najbolji je bio i prošle sezone, stigao s 15 stotinki prednosti u odnosu na drugog Norvežanina Henrika Kristoffersena, odnosno 25 stotinki ispred trećeg Francuza Clementa Noela, koji je slavio prije tri dana na zagrebačkom Sljemenu.

Bio je ovo četvrti slalom sezone i četvrti različiti pobjednik, nakon Kristoffersena (Levi), Francuza Alexisa Pinturaulta (Val d'Isere) i Noela (Zagreb).

Rodeš je, kao i u Zagrebu, bio jedini Hrvat u drugoj vožnji te je baš kao i u Zagrebu pokvario plasman u odnosu na prvi. I u nedjelju i u srijedu je bio 19. nakon prve vožnje te 25. na kraju.

Vodstvo u redoslijedu slalomaša preuzeo je Kristoffersen s 242 boda, dva više od drugog Noela, dok je Yule skočio na treće mjesto sa 190 bodova. Najbolji hrvatski predstavnik je Rodeš koji s 36 bodova zauzima 27. mjesto.

I u ukupnom redoslijedu Svjetskog kupa došlo je do promjene na vrhu, sada je vodeći Pinturault s 475 bodova, samo jedan manje ima drugi Norvežanin Aleksander Aamodt Kilde, a četiri manje ima treći Kristoffersen.

 

Izvor: www.hina.hr

Moglo bi vas zanimati...