Završen Sport Fest

18/10/20

Završen Sport Fest

SAŽETAK

Završeno je 4. izdanje Sport Festa, vodećeg sportskog sajma i konferencije.

Četvrto izdanje vodećeg sportskog sajma i konferencije, Sport fest, danas je službeno završeno. Nakon prva dva dana u kojima je glavna vijest bila konferencija s vrhunskim predavačima poput Zlatka Mateše, Ratka Rudića, Stojka Vrankovića, Sare Kolak, Marija Možnika, Bože Sušeca i mnogih drugih, pozornost posjetitelja privukle su i razne sportske aktivnosti.

Posebno je bilo što je velik dio sportova bio interaktivan pa su svi zainteresirani mogli sudjelovati u njima. Kao i prethodnih godina, najviše sudionika okupilo se oko Run Fest utrke, a ove godine bilo je i najviše flying disc igrača do sad.

Ovogodišnji slogan #vjernisportu možda su i najbolje potvrdili izlagači koji su se također odazvali u značajnom broju, a među kojima su bili Hrvatski olimpijski odbor, Hrvatski rukometni savez, Hrvatski motociklistički savez, Hrvatski robotičarski savez, Boksački klub Gladijator, FitnessOF, Biciklistički klub Poreč, Zagrebački skijaški savez, Maxmar, Pile i Vile Bicikli (Husqvarna), Cobra Box e-bicikli, Medisport, Legos, paleo farma Remedy, Surf shop Istra, Fly club i Klub za obaranje Ruke Spartanci koji su ujedno dobili priznanje za izlagača godine, a organizatori im se svima posebno zahvaljuju na višegodišnjoj suradnji.

Na početku sajma dodijeljene su i JUMP nagrade za pojedince i organizacije iz svih društvenih sfera koji svojim radom i projektima promiču i poboljšavaju sport. Pobjednici u 8 kategorija bili su:

GRAD SPORTA – Grad Poreč

NOVO NORMALNO - SEHA liga

SPORTSKI MARKETING – NK Osijek

INOVACIJE U SPORTU – "Fit&fun mini trampolin"

SPORTSKI DOGAĐAJ – Vatrogasci Zagreb, Firefighter Stair Challenge

DRUŠTVENO ODGOVORNO POSLOVANJE –  HandbALL IN

SPORT ONLINE – KK Zadar

SPORTSKI TURIZAM – Sportsko rekreativna udruga Hakl na Taksiju

Na sajamskom dijelu predstavilo se nekoliko saveza, klubova, proizvođača sportske opreme i sportskih inovatora sa zanimljivim i interaktivnim sadržajem. Veliko zanimanje izazvalo je predstavljanje hrvatske VR igre Summer Sports na štandu Hrvatskog olimpijskog odbora u kojoj igrači mogu postati virtualni olimpijci u nekoliko disciplina pa je tako i Sara Kolak isprobala virtualno bacanje koplja.

Također su otvorene i tri izložbe:
Hrvatski sportski muzej - Franjo Bučar
Nik Titanik - sportske karikature
Filip Peraić - James Harden Illustrated

Moglo bi vas zanimati...