Žunić osmi, Walsha
06/07/18

Žunić osmi, pobjeda Walsha

 

Hrvatski rekorder u bacanju kugle Stipe Žunić osvojio je osmo mjesto na mitingu Dijamantne lige u švicarskoj Lausannei  hicem od 20,31 metara, dok je drugu uzastopnu pobjedu na trećem ovosezonskom natjecanju kuglaša odnio Novozelanđanin Tomas Walsh, čija je kugla poletjela do 21,92 metra.

Žunić je na trećem ovogodišnjem nastupu u Dijamantnoj ligi prvi put prebacio granicu od 20 metara, ali je ponovno osvojio posljednje mjesto, baš kao i u američkom Eugeneu te norveškom Oslu. Naš najbolji atletičar je u Lausannei imao četiri ispravna pokušaja, od kojih je najdalji (20,31 m) bio onaj iz prve serije. Neispravni su bili pokušaji u drugoj i šestoj seriji, u trećoj je dobacio do 19,95 m, u četvrtoj 19,98 m, a u petoj 20,26 m.

Walsh je pobjednički hitac (21,92 m) izveo u petoj seriji. Do tada je u vodstvu bio Poljak Michal Haratyk s rezultatom 21,21 m, ali je na kraju završio kao treći, jer ga je u petoj seriji prestigao i Brazilac Darlan Romani (21,38 m).

Nakon tri od predviđena četiri natjecanja bacača kugle u Dijamantnoj ligi u vodstvu je Tomas Walsh sa 21 bodom, ispred Amerikanac Ryana Crousera i Darrella Hilla koji imaju po 15 bodova. Haratyk i Romani su sakupili po 13 bodova.

Kuglaši će posljednje ovosezonsko natjecanje u Dijamantnoj ligi imati 30. kolovoza u švicarskom Zuerichu na znamenitom Weltklasse mitingu. 

 

Sjajan rezultat u Lausannei postigao je merički 21-godišnji sprinter Noah Lyles koji je pobijedio  utrci na 200 metara s rezultatom 19.69 sekundi te tako izjednačio svoj osobni rekord i postigao najbolje svjetsko vrijeme u 2018. godini, koje je postavio na mitingu u američkom Eugeneu krajem svibnja.

Moglo bi vas zanimati...