Žunić osvojio srebro,  Filipi osigurao broncu
29/06/18

Žunić osvojio srebro, Filipi osigurao broncu

 Hrvatski bacač kugle Stipe Žunić obilježio je šesti dan natjecanja na Mediteranskim igrama u Tarragoni, osvajanjem srebrnog odličja s hicem od 20.21 metra.Filip Mihaljević je bio šesti sa 19.56. Zlatnu medalju osvojio je Hamza Alić iz BiH sa 20.43 metra, a bronca je pripala njegovu sunarodnjaku Mesudu Peziću (19.82). "Dojam je da sam više izgubio zlato, nego osvojio srebro, ali moram biti zadovoljan jer su i uvjeti ovdje bili vrlo loši", izjavio je Žunić nakon osvojenog srebra i povratka s doping kontrole.

Boksački teškaš Toni Filipi (do 91 kg) osigurao je brončanu medalju, pobijedivši Marka Dočića iz Srbije prekidom borbe u drugoj rundi. U nastavku boksačkih natjecanja na MI Filipiju ždrijeb nije bio naklonjen jer ga u petak u borbi za finale čeka Francuz Omba Biongolo i, kako stvari stoje, za mediteransko teškaško zlato Filipi će morati pobijediti dvojicu europskih prvaka. U četvrtak će u ring i naš treći boksački adut - poluteškaš Leo Cvetković (do 81 kg), a četvrtfinalni suparnik mu je Alžirac Mohamed Houmbri.

Trećeg dana golferskog natjecanja naš predstavnik Marko Stepinac nastavio je s uzlaznom putanjom, sa 22. napredovao je do 19. mjesta. Biciklist David Jabuka zauzeo je 29. mjesto u cestovnoj utrci (u konkurenciji 66 biciklista), a u ženskoj inačice iste discipline Maja Perinović je stigla 16. od 29 natjecateljica.

Judašica Tena Šikić u kategoriji do 57 kg, s jednom je pobjedom i dva poraza završila natjecanje na sedmom mjestu. Svladala je Albanku Shkozu, a potom je u četvrtfinalu poražena od buduće osvajačice zlatne medalje Kosovarke Nore Gjakove. Repasažnim nastupom još je mogla u zonu borbe za odličja, ali u toj nakani zaustavila ju je Francuskinja Gneto.

Sa Žunićevim srebrom Hrvatska na MI u Tarragoni trenutačno ima šest osvojenih odličja - zlato, tri srebra i dvije bronce. 

Moglo bi vas zanimati...