Zverevu Masters

19/11/18

Zverevu Masters

SAŽETAK

Nijemac Alexander Zverev pobjednik je ATP Mastersa tenisača u Londonu,

Nijemac Alexander Zverev pobjednik je ATP Mastersa tenisača u Londonu. U finalu nje adigrao prvog igrača svijeta Srbina Novaka Đokovića sa 6:4, 6:3.  Za 21-godišnjeg Zvereva ovo je prvi naslov na Mastersu do kojega je je stigao u svom drugom nastupu na turniru na kojemu sudjeluje osam najboljih igrača u godini. Mladom je Nijemcu ovo 10. osvojeni turnir, ali i najveći uspjeh u dosadašnjoj karijeri iako je već tri puta bio pobjednik na turnirima iz serije Masters 1000. 

Do pobjede protiv Đokovića Zverev je stigao zahvaljujući odličnoj igri na reternu, čak četiri je puta oduzimao servis Đokoviću koji je u prethodna četiri susreta u Lonodnu nije izgubio niti jedan gem na svoj početni udarac.

Zanimljivo, prije samo četiri dana ova dva igrača susrela su se i u skupini, a tada je Đoković bio uvjerljiv - 6:4, 6:1. 

Ranije u nedjelju su Amerikanci Mike Bryan i Jack Sock osvojili naslov u konkurenciji parova, oni su u finalu svladali Francuze Pierre-Huguesa Hertberta i Nicolasa Mahuta s 5:7, 6:1, 13:11. Mikeu Bryanu ovo je peti naslov na Mastersu, a prvi kojega je osvojio bez brata blizanca Boba te se tako samostalno izdvojio na trećem mjestu svih vremena po broju naslova. Više od njega imaju samo njegovi sunarodnjaci Peter Fleming i John McEnroe koji su zajedno osvojili sedam naslova, dok su Bob Bryan i Kanađanin Daniel Nestor na četvrtom mjestu sa po četiri. Socku je ovo prvi Masters u karijeri. 

Inače, Bryan i Sock su iskoristili tek šestu meč-loptu, imali su četiri vezane kod 9-5 u produženom "tie-breaku", pa još jednu kod 10:9 da bi kod 10:11 morali i spašavati jednu meč-loptu Francuza prije no što su realizirali svoju šestu priliku za osvajanje naslova.

Moglo bi vas zanimati...