O nama

Misija SPTV je poticanje cjelokupnog hrvatskog sporta – od državne do lokalne razine, posebno nekomercijalnih sportova. Na ispunjenju svoje misije djeluje sukladno principima tolerantnosti, pluralizma i multikulturalnosti kao bitnih sportskih i društvenih odrednica što se posebno vidi u širini  praćenja sportova. Programska realizacija SPTV obuhvaća olimpijske i paraolimpijske sportove, školski i akademski segment, nekomercijalne sportove i natjecanja.  SPTV je jedina medijska  platforma u RH koja pokriva te društvene potrebe.

SPTV je  glavni promotor sporta kao takvog, svjesna njegovog značaja u životu društva, posebno u razvoju mladih. Prati se i potiče sport djece i mladeži, rekreativno bavljenje sportom, prati se paraolimpijski sport, popularizira ženski sport te se promiču dostignuća vrhunskih hrvatskih sportaša.

Od 2011. SPTV  je proizvela i emitirala na svojim platformama tisuće sati sportskog programa i tisuće prijenosa sportskih događanja, ispunjavajući kvalitetno svoju društvenu funkciju povećanja svijesti o ulozi nekomercijalnih sportova, sve to uz  više od 70% vlastite produkcije.

SPTV u obavljanju svoje misije djeluje modelom partnerstva s nizom tijela javnog i privatnog sektora i time stvara neizravnu javnu vrijednost.

Podaci svjetske nezavisne agencije za mjerenje gledanosti ABG Nielsen pokazuju da je SPTV postigla zavidnu gledanost, prestigavši dosegom mnoge renomirane internacionalne televizije